درختچه بلوبری علاوه بر تولید میوه های خوشمزه، نمای زیبایی هم ایجاد میکند. درختچه بلوبری در پاییز دارای شاخ و برگ قرمز میشود که صحنه بسیار زیبا و جذابی را به وجود میآورد. با توجه به گونه بلوبری، این گیاه در مناطق گرم یا سرد کاشته میشود.
_953811.jpg)
گل هایی که از درختچه بلوبری میافتند و میوه تولید نمیکنند نشانه ای از گرده افشانی ضعیف در بوته بلوبری است. اگر شما این مشکل را دارید، ممکن است به گرده افشانی دستی نیاز پیدا کنید تا مطمئن شوید بوته بلوبری میوه تولید میکند.

گیاهانی مانند بلوبری که به صورت بوته ای یا درختچه رشد میکنند را میتوان به اندازه دلخواه هرس کرد و به آن ها شکل داد. مهم نیست شما چه شکلی را برای درختچه بلوبری خود ترجیح میدهید، اغلب باغبانان ترجیح میدهند درختچه به گونه ای باشد که مورچه ها از آن دور بمانند. اگرچه دیدن مورچه ها روی درختچه های میوه خوشایند نیست ولی مورچه ها خودشان به صورت مستقیم به گیاه آسیب نمیرسانند. آن ها حشرات دیگر را تشویق و حمایت میکنند که به میوه ها آسیب میرسانند. بسیاری از گونه های بلوبری که امروزه به دست میآیند نسبت به آفات مقاوم هستند و رشد آسانی دارند. اگر شما بر روی بوته بلوبری مورچه ها را مشاهده کردید میتوانید از شر آن ها خلاص شده و مانع بازگشت مورچه ها شوید.

بلوبری (گونهی واکسینیوم) در حال رشد در باغ خانگی، یک درختچهی همیشه سبز یا نیمه سبز و جذاب برای منظره هستند که حتی میوههای مغذی و سالم برای شما فراهم میکند. بلوبری مواد مغذی کمی نیاز دارد اما شرایط خاک برای رشد موفقیت آمیز بوتههای بلوبری به شدت مهم است. کودهای گوسفندی مواد آلی را به خاک اضافه میکنند و دیگر مزایای خاک مطبوع را فراهم میکند.

از نظر پرورش درختان میوه می توان ایران را به پنج اقلیم بزرگ تقسیم کرد که عبارتند از ....

درجه حرات انار میوه اختصاصی مناطق نیمه گرمسیری است( درجه حرارت 5- تا 40+ درجه سانتیگراد) زیرا گرمای زیاد باعث سوختگی و سرمای زیاد سبب ترکیدگی آن گشته و از لطافت پوست و مرغوبیت میوه میکاهد.

دراین عملیات می بایستی مواردی نظیرمکانیابی ، تسطیح ، آماده سازی زمین و پیاده نمودن نقشه کاشت در مد نظر قرار گیرد.

موطن اصلی فندق اروپا ، آسیای صغیر و قفقاز می باشد که کشت و پرورش آن از زمانهای بسیار قدیم مرسوم بوده است. مهمترین گونه فندق، گونه آولانا است که زیستگاه آن در حاشیه دریای مدیترانه و سواحل شرقی دریای سیاه می باشد. در ایران گونه آولانا در جنگلهای آستارا، ارسباران ، تالش، کوههای الموت و طارم زنجان بین ناحیه جنگلی و استپی به صورت خودرو مشاهده می شود. انواع بومی فندق در ارتفاعات اشکورات ( رودسر)، الموت قزوین ، ارتفاعات دیلمان ( سیاهکل) ، ارومیه، مشهد، گرگان، آذربایجان شرقی ( مرندواسکو) ، کردستان ( توابع مریوان ) و در ارتفاعات فلات مرکزی بین قم و کاشان تا دیلمان مشاهده شده است.

همیشه اختلاف فاحشی بین تعداد گل تشکیل شده روی درختان میوه در بهار و تعداد میوه رسیده به مرحله بلوغ وجود دارد. برای باغدار در سال کم بار وقتی میوه های کوچک یا نزدیک به رسیدن از درخت می اُفتد موجب ناراحتی می شود. حتی در سال های پُربار فقط حدود یک تا دو درصد گل ها تبدیل به میوه شده و برای تولید محصول رضایت بخش جهت برداشت می رسند. برای ریزش بیش از حد میوه درختان دلایلی وجود دارد و این ریزش عامل مهم در تعیین مقدار محصول قابل برداشت می باشد. همه میوه ها در بیشتر شرایط دچار ریزش مستمر بعد از گلدهی نمی شوند

فهرستی از درختان میوه و میوه هایی که از ایام گذشته در ایران وجود داشته و یا امروزه در کشورمان کشت می شود . در این نوشته سعی شده به نکته های کوچک ولی مفید نیز از میوه کاری اشاره کنیم
تعداد صفحات : 5