سس ها از عجیب ترین مخلوقات انسانها هستن؛ از تند ترین نوع تا انواع مختلفی که دارای طعم شیرین هستند همگی از اهمیت زیادی برخورداند چرا که دنیای غذاها بدون طعم و رنگ این چاشنی ها دنیای خاموشی است. سس خردل تهیه شده از دانههای خردل یکی از این چاشنی هاست
دانههای خردل دانههایی کوچک و کروی هستند که از انواع گیاه خردل بدست میآیند و ادویهای مهم در بسیاری از غذاهای محلی محسوب میشوند. برای تهیه سس خردل نیز دانههای خردل را با آب، نمک، آبلیمو و یا سایر مایعات و در مواردی ادویهجات و چاشنیهای دیگر مخلوط میشوند تا خمیر یا سس خردل بوجود آید. خردل حاوی مقادیر زیادی سلنیوم و امگا۳ است.