close
تبلیغات در اینترنت
ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ
loading...

علم کشاورزی

ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ ﺷﺎﺧﻪ ای از ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی ﮔﯿﺎﻫﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮات ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﮑﯽ رادر ﺑﺎﻓﺖ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﯾﺎ ﺟﺪا ﺷﺪن ازﮔﯿﺎه ﻣﺎدری ودر ﭘﯽ ﺗﻮزﯾﻊ، ﻧﮕﻬﺪاری ﺗﺎﻫﻨﮕﺎمﻣﺼﺮفﺑﺮﺳﯽ ﻣﯽ ﺷﻮداﯾﻦ داﻧﺶ ﺑﺎﮔﯿﺎه و ﻧﯿﺰاﻧﺪاﻣﻬﺎی ﮔﯿﺎﻫﯽ ﻣﺜـﻞ داﻧﻪ ﻫﺎ، ﻣﯿﻮهﻫﺎ، ﺳﺒﺰﯾﻬﺎ،ﮔﻠﻬﺎی ﺑﺮﯾﺪه، ﻗﻠﻤﻪ، ﻧﻬﺎل و ﻗﺎرﭼﻬﺎی ﺧﻮراﮐﯽ ﻣﺮﺗﺒﻂﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﮐﻪ اﻟﺒﺘﻪ در اﯾﻦ ﺑﯿﻦ ﻣﯿﻮهﻫـﺎ و ﺳﺒﺰﯾﻬﺎی ﺗﺎزه اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺎﻻﺗﺮی دارﻧﺪ. از ﺳﺎل 1970-1994 ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﺒﺰی و ﻣﯿـﻮه 50% اﻓـﺰاﯾﺶ داﺷـﺘﻪ اﺳـﺖ.  ﻧﻘـﺶ ﻋﻤﺪه ﺳﺒﺰﯾﻬﺎ و ﻣﯿﻮهﻫﺎدر ﺗﺎﻣﯿﻦ وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎ و ﻣﻮادﻣﻌﺪﻧﯽ اﺳﺖ. ﮐﻪ در ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﺴﻢ…

ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ

ALIZADE بازدید : 551 سه شنبه 09 / 06 / 1395 : 14:3 نظرات ()
ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ ﺷﺎﺧﻪ ای از ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی ﮔﯿﺎﻫﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮات ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﮑﯽ رادر ﺑﺎﻓﺖ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﯾﺎ ﺟﺪا ﺷﺪن ازﮔﯿﺎه ﻣﺎدری ودر ﭘﯽ ﺗﻮزﯾﻊ، ﻧﮕﻬﺪاری ﺗﺎﻫﻨﮕﺎمﻣﺼﺮفﺑﺮﺳﯽ ﻣﯽ ﺷﻮداﯾﻦ داﻧﺶ ﺑﺎﮔﯿﺎه و ﻧﯿﺰاﻧﺪاﻣﻬﺎی ﮔﯿﺎﻫﯽ ﻣﺜـﻞ داﻧﻪ ﻫﺎ، ﻣﯿﻮهﻫﺎ، ﺳﺒﺰﯾﻬﺎ،ﮔﻠﻬﺎی ﺑﺮﯾﺪه، ﻗﻠﻤﻪ، ﻧﻬﺎل و ﻗﺎرﭼﻬﺎی ﺧﻮراﮐﯽ ﻣﺮﺗﺒﻂﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﮐﻪ اﻟﺒﺘﻪ در اﯾﻦ ﺑﯿﻦ ﻣﯿﻮهﻫـﺎ و ﺳﺒﺰﯾﻬﺎی ﺗﺎزه اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺎﻻﺗﺮی دارﻧﺪ. از ﺳﺎل 1970-1994 ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﺒﺰی و ﻣﯿـﻮه 50% اﻓـﺰاﯾﺶ داﺷـﺘﻪ اﺳـﺖ. 
ﻧﻘـﺶ ﻋﻤﺪه ﺳﺒﺰﯾﻬﺎ و ﻣﯿﻮهﻫﺎدر ﺗﺎﻣﯿﻦ وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎ و ﻣﻮادﻣﻌﺪﻧﯽ اﺳﺖ. ﮐﻪ در ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﺴﻢ ﻧﻘﺲ اﺳﺎﺳﯽ دارد. در ﺻﻮرﺗﯽ ﮐـﻪ ﻣﯿﻮه و ﺳﺒﺰی در ﺗﺎﻣﯿﻦ اﻧﺮژی و ﭘﺮوﺗﺌﯿﻦ ﻫﺎ ﻧﻘﺶ ﭘﺮرﻧﮕﯽ ﻧﺪارﻧﺪ. ﻋﻼوه ﺑﺮﺗﺎﻣﯿﻦ وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎ و اﻣـﻼح دارای ﺗﺮﮐﯿﺒـﺎت دﯾﮕﺮی ﺑﻪ ﻧﺎمﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﺖ ﻫﺎی ﺛﺎﻧﻮﯾﻪ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻧﻘﺶ آﻧﻬﺎ اﯾﺠﺎدﺗﻨﻮع در رژﯾﻢ ﻏﺬاﯾﯽ اﺳﺖ. 
ﻣﺸﮑﻼت آﻧﻬﺎدرﺻﺪ آبﻣﯿﻮه و ﺳﺒﺰی ﺑﺴﯿﺎر ﺑﺎﻻ اﺳﺖ ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ ﻓﺴﺎدﭘﺬﯾﺮﻫﺴﺘﻨﺪ ﺑﯿﻦ 25 ﺗﺎ 85% ﻣﯿﻮه و ﺳﺒﺰی ﺑﻌﺪ از ﺑﺮداﺷﺖ از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ رودﮐﻪ اﯾﻦ ﻧﺴﺒﺖ درﮐﺸﻮرﻫﺎی در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﯿﺶ ازﮐـﺸﻮرﻫﺎی ﭘﯿـﺸﺮﻓﺘﻪ اﺳـﺖ وﻫﻤـﯿﻦ اﻣـﺮ اﻫﻤﯿﺖ ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ را ﺑﯿﺸﺘﺮﻣﺸﺨﺺ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.

اﻫﻤﯿﺖﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژیﭘﺲاز ﺑﺮداﺷﺖ :
1-ﻋﻠﻢ ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ در ﺳﻬﻮﻟﺖ ﻋﻤﻠﯿﺎتﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﻧﻘﺶ دارد
2-ﻧﮕﻬﺪاری ﺑﻬﺘﺮﻣﺤﺼﻮل و ﺑﺎﻻ ﺑﺮدن ﻋﻤﺮ اﻧﺒﺎری
3 Shelflife-ﮐﺎﻫﺶ ﺿﺎﯾﻌﺎتﻣﺤﺼﻮل اﻫﻤﯿﺖ دارد. 
ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ ﺑﺎ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﯿﻮﺷﯿﻤﯽ در ﻣﻮردﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژی ﺑﺎﻓﺖ و اﻧﺪامزﻧﺪه و ﺑـﺎ ﺷـﻨﺎﺧﺖ دﻗﯿـﻖ ﺗﻐﯿﯿـﺮات وﻋﻤﻠﯿﺎت ﻣﻮﺛﺮﺑﺮﮐﺎﻫﺶ ﻣﺮﻏﻮﺑﯿﺖ راﻫﻬﺎی ﮐﻨﺘﺮل آﻧﻬﺎ را ازﻫﻨﮕﺎمﺑﺮداﺷﺖ ﺗﺎ زﻣﺎن ﻣﺼﺮف ﺑﺮﺳﯽ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ و ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎدهازداﻧﺶ ﻓﻨﯽ و اﺑﺰار ﻣﻮﺟﻮددرﺻﺪ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از ﻓﺴﺎد، اﻓﺰاﯾﺶ ﻋﻤﺮاﻧﺒﺎری و ﺣﻔـﻆارزش ﻏـﺬاﯾﯽ وﮐﯿﻔﯿـﺖ ﺳـﺒﺰﯾﻬﺎ وﻣﯿﻮهﻫﺎ ﺑﺮﻣﯽ آﯾﺪ.
در اﯾﻦ راﺑﻄﻪ دو ﻧﮑﺘﻪ را ﺑﺎﯾﺪ ﻣﺪ ﻧﻈﺮﻗﺮارداد: 1-ﻣﺤﺼﻮﻻتﮔﯿﺎﻫﯽ دردوره ﺑﻌﺪ از ﺑﺮداﺷﺖ ﻫﻨﻮز زﻧﺪه اﻧﺪ و ﺑﻪ ﺣﯿـﺎت ﺧﻮداداﻣﻪ ﻣﯽ دﻫﻨﺪ 2-اﯾﻦ ﺑﺎﻓﺖ ﻫﺎ و اﻧﺪامﻫﺎی زﻧﺪه ﺑﺴﻮی ﭘﯿﺮی و ﻣﺮگ ﭘﯿﺶ ﻣﯽ روﻧﺪ ﻧﻤﯽ ﺗﻮان ﻓﻌﻞ و اﻧﻔﻌـﺎﻻﺗﯽراﮐﻪ ﻣﻨﺠﺮﺑﻪ ﭘﯿﺮی و ﻣﺮگ ﮔﯿﺎه ﻣﯽ ﺷﻮدﻣﺘﻮﻗﻒ ﻧﻤﻮدو ﻓﻘﻂﻣﯽ ﺗﻮان اﯾﻦ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫـﺎ راﮐﻨـﺪ ﮐـﺮده وﻋﻤـﺮاﻧﺒـﺎری ﻣﺤﺼﻮل را اﻓﺰاﯾﺶ داد. ﻧﻮع ﻣﺤﺼﻮل در اﯾﻨﺠﺎ اﻫﻤﯿﺖ زﯾﺎدی داردو ﻟﺰوﻣﺎً ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﮑﻨﯿﮏ ﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮدﻧﻤﯽ ﺗﻮاﻧـﺪ درﻫﻤﻪ ﻣﯿﻮهﻫﺎ و ﺳﺒﺰی ﻫﺎﻋﻤﺮاﻧﺒﺎری ﻃﻮﻻﻧﯽ اﯾﺠﺎدﮐﺮد.
رﻓﺘﺎر ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژﯾﮏ وﻋﻤﺮاﻧﺒﺎری ﯾﮏ ﻣﺤﺼﻮل ﺗﺎﺑﻌﯽ ازﻋﻮاﻣﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ از ﺟﻤﻠﻪ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻣﺤـﺼﻮل ﻣﺮﺣﻠـﻪ ﻧﻤـﻮی آن و ﻣﯿﺰان ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎی ﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﮑﯽ آن ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟