سس ها از عجیب ترین مخلوقات انسانها هستن؛ از تند ترین نوع تا انواع مختلفی که دارای طعم شیرین هستند همگی از اهمیت زیادی برخورداند چرا که دنیای غذاها بدون طعم و رنگ این چاشنی ها دنیای خاموشی است. سس خردل تهیه شده از دانههای خردل یکی از این چاشنی هاست
دانههای خردل دانههایی کوچک و کروی هستند که از انواع گیاه خردل بدست میآیند و ادویهای مهم در بسیاری از غذاهای محلی محسوب میشوند. برای تهیه سس خردل نیز دانههای خردل را با آب، نمک، آبلیمو و یا سایر مایعات و در مواردی ادویهجات و چاشنیهای دیگر مخلوط میشوند تا خمیر یا سس خردل بوجود آید. خردل حاوی مقادیر زیادی سلنیوم و امگا۳ است. دانههای خردل، کاهش دفعات حملات میگرنی است، به این منظور باید پوست سر خود را با روغن خردل ماساژ دهید؛ این کار کیفیت موهایتان را نیز به طور قابل توجه بهبود بخشیده و از ریزش مو جلوگیری میکند. فرآوردههای خردل و روغن خردل به طور مؤثر برای قرنها به منظور کاهش فشار خون بالا و جلوگیری از تصلب شرایین مورد استفاده قرار گرفتهاند. آنها همچنین به بهبود ایمنی بدن کمک کرده و به مبارزه با بیخوابی کمک میکنند. دانههای خردل در درمان مسائلی مانند اضطراب، اختلالات روانی، اثرات تنش و افسردگی، برونشیت، اختلالات جنسی، نشانههای یائسگی و بسیاری مشکلات دیگر مفید هستند. کشورهای آمریکا، انگلستان، صربستان، آلمان، فرانسه، کرواسی، اتریش، بلژیک، کلمبیا، فنلاند،ایتالیا، هلند، لهستان، اسلواکی، سوئیس و ترکیه از تولیدکنندگان مهم خردل هستند.