close
تبلیغات در اینترنت
خرید دامنه
علت ریزش میوه در درختان
loading...

علم کشاورزی

همیشه اختلاف فاحشی بین تعداد گل تشکیل شده روی درختان میوه در بهار و تعداد میوه رسیده به مرحله بلوغ ‏وجود دارد. برای باغدار در سال کم بار وقتی میوه های کوچک یا نزدیک به رسیدن از درخت می اُفتد موجب ‏ناراحتی می شود. حتی در سال های پُربار فقط حدود یک تا دو درصد گل ها تبدیل به میوه شده و برای تولید ‏محصول رضایت بخش جهت برداشت می رسند. برای ریزش بیش از حد میوه درختان دلایلی وجود دارد و این ‏ریزش عامل مهم در تعیین مقدار محصول قابل برداشت می باشد. همه میوه ها در بیشتر شرایط دچار ریزش ‏مستمر…

علت ریزش میوه در درختان

ALIZADE بازدید : 101 چهار شنبه 27 / 02 / 1396 : 1:15 نظرات ()

همیشه اختلاف فاحشی بین تعداد گل تشکیل شده روی درختان میوه در بهار و تعداد میوه رسیده به مرحله بلوغ ‏وجود دارد. برای باغدار در سال کم بار وقتی میوه های کوچک یا نزدیک به رسیدن از درخت می اُفتد موجب ‏ناراحتی می شود. حتی در سال های پُربار فقط حدود یک تا دو درصد گل ها تبدیل به میوه شده و برای تولید ‏محصول رضایت بخش جهت برداشت می رسند. برای ریزش بیش از حد میوه درختان دلایلی وجود دارد و این ‏ریزش عامل مهم در تعیین مقدار محصول قابل برداشت می باشد. همه میوه ها در بیشتر شرایط دچار ریزش ‏مستمر بعد از گلدهی نمی شوند‎.‎
میوه درختان دستخوش دو یا سه موج ریزش می شوند. وقتی یک میوه کوچک می خواهد از درخت بیاُفتد در دیواره ‏های اتصالی بین لایه های سلول های دمگل ساقه میوه تغییراتی ایجاد می شود و لایه ریزش بوجود می آید. این ‏تغییرات تحت کنترل هورمون ها هستند و آنها نیز به نوبه خود تحت تاثیر عوامل دیگر می باشند‎.‎
لقاح :‏
‏ اولین موج ریزش بطور کلی بلافاصله بعد از گلدهی بخاطر عدم لقاح میوه ها صورت می گیرد. این ریزش ‏معمولا" چند هفته ادامه پیدا می کند و بسته به نوع رقم قبل از تمام شدن این موج ممکن است دچار چند موج ریزش ‏جزئی نیز شود‎.‎
باغدار در این مرحله می تواند با فراهم کردن ارقام دگر افشان مناسب و افزایش تعداد کندو زنبور عسل در باغ ‏شدت این موج ریزش را کاهش دهد‎.‎
دومین موج اصلی ریزش میوه ها هنگامی اتفاق می اُفتد که میوه ها کوچک و به اندازه یک فندق هستند و حدود یک ‏سانتی متری قطر دارند. معمولا" هر چه تعداد گل نسبت به اندازه درخت بیشتر باشد در مرحله اول درصد کمی از ‏میوه های کوچک می ریزند و سپس در موج دوم درصد ریزش یوه ها بیشتر می باشد. باغدار ریزش میوه ها در ‏موج دوم را می تواند از طریق ذیل کاهش دهد‎.‎
‎- ‎جلوگیری از ایجاد خسارت به ریشه ها بوسیله ادوات کشاورزی یا آب ماندگی یا پوسیدگی ریشه‎ .‎
‎- ‎از دادن بیش از اندازه کود شیمیایی خود داری نمائید‎.‎
‎- ‎اطمینان از تامین عناصر غذایی ، مخصوصا" ازت مهم می باشد و در این مورد سلامت شاخه و برگها و بُنیه ‏رضایت بخش درخت معمولا" راهنمایی خوبی است‎.‎
‎- ‎امین رطوبت همیشه به اندازه کافی مخصوصا" در ایام آب و هوای گرم و وزش بادهای خشک که موجب تخلیه ‏سریع رطوبت خاک می شود مهم است‎.‎
ریزش پیش از برداشت
بسته به شرایط آب و هوا در دوره اصلی رشد میوه ریزش زیادی صورت می گیرد. وقتی میوه ها نارس هستند ‏لایه ریزش تشکیل می شود و میوه ها از درخت می اُفتند. برخی عوامل محیطی موجب این نوع ریزش می شود‎.‎
‎- ‎دوام طولانی مدت آب و هوای مرطوب در اوایل زمستان عموما" موجب ریزش پیش از برداشت میوه پرتغال ‏واشنگتن ناول می شود. این ریزش به نظر می رسد عمدتا" ناشی از رقابت بین میوه ها در حالت عرضه محدود ‏آب و غذا باشد. محلولپاشی هورمون های مصنوعی می تواند ریزش نوع سوم را کنترل کند . بدلیل بهم خوردن ‏تعادل بحرانی هورمون های گیاهی در درخت لایه ریزش میوه تشکیل می گردد و این تعادل می تواند تحت تاثیر ‏مواد هورمونی باشد‎.‎
نوع هورمونی که بهترین نتیجه را می دهد بسته به نوع میوه تغییر می کند و با کاربرد درست و به موقع هورمون ‏می توان نتایج قابل توجه به دست آورد‎.‎
‎- ‎در تابستان های گرم و خشک ریزش پیش از برداشت میوه مخصوصا" در ارقام سیب جاناتان‎ (jonathan ) ‎و ‏گراونشتاین‎ ( Gravenstein ) ‎اتفاق می اُفتد‎

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟