close
تبلیغات در اینترنت
خرید دامنه
انار
loading...

علم کشاورزی

انار در خانوادهپونیکاسهداراییکجنس به نامpunica و دوگونه به نام های(p.protopunica)غیرخوراکی(p.granatum) انار معمولی وخوراکی می باشد. انار از نوع میوه سته است.انار درختچه ای پرشاخ و برگ با شاخه های نا منظماست.کم وبیش خاردار و پاجوش هایی که در مناطق سردسیر و نیمه گرمسیری به صورت همیشهسبز می باشد.ارتفاع…

انار

ALIZADE بازدید : 189 سه شنبه 09 / 06 / 1395 : 15:53 نظرات ()

انار در خانوادهپونیکاسهداراییکجنس به نامpunica و دوگونه به نام های(p.protopunica)غیرخوراکی(p.granatum) انار معمولی وخوراکی می باشد. انار از نوع میوه سته است.
انار درختچه ای پرشاخ و برگ با شاخه های نا منظم
است.کم وبیش خاردار و پاجوش هایی که در مناطق سردسیر و نیمه گرمسیری به صورت همیشهسبز می باشد.ارتفاع متوسط درخت5-2 متر است.گلهای دوجنسی با دمگلهای کوتاه یا بدوندمگل به رنگ های صورتی نارنجی قرمز است به صورت منفرد و یا دستجات 2 تا 15 تایی بهمچسبیده روی درخت مشاهده میشود.به طور کلی گلها به دو صورت زنگوله ای که به گاهای بیثمر مشهورند. و گلهای بطری شکل که گلهای ثمری هستند. درگلهای ثمری قسمت انتهای دمگلاز همان اوایل ظهور کاملا برجسته است در حالی که در مورد گلهای غیرثمری معکوساست.تعداد گلهای زایا کمتر از گلهای نازا است.

بیش از 760 رقم مختلف از انار در ایران وجوددارد.ارقام مهم و معروف عبارتند از:شهوار دانه قرمز، میخوش، شیرین ساوه،الکساوه،ملس اصفهانی دانه قرمز،شیشه کپ.در میان ارقام انار ملس ترش ساوه از نظر انباریرقم خوبی است.

درخت انار را می توان با پیوند قلمه خوابانیدن شاخهزیاد کرد.خوابانیدن شاخهکدر فصل بهار پاجوش های دو ساله و قوی را بدون جدا کردن ازدرخت در زمین می خوابانند به نحوی که انتهای شاخه از خاک بیرون باشد.در فصل پاییزمحل اتصال پاجوش به درخت اصلی قطع می کنند و در اسفند همان سال ان را از خاک بیرونمی اورند.

قلمه:زیاد کردن درخت انار از طریق قلمه اسانترینعلمی ترین و رایجترین روش است.قلمه ها را از شاخه های 2 تا 3 ساله به طول 10 تا 25سانتی متر در زمستان تهیه میشود پس از کاشت بلافاصله ابیاری شود.(ابیاری با فاصله 8تا 10 روز یکبار انجام شود.فاصله درخت ها 2 تا5 متر و فاصله ردیف ها 3تا6متر تفاوتمیکند.

بهترین شرایط خاکی جهت کشت انار خاکهای رسی عمیق میباشد.

دور ابیاری 12 تا15روز یکبار اگر انجام شود کیفیتمیوه ها بهتر و میزان ترک خوردگی کمتر است.

کود دامی را به میزان 10تا14 کیلوگرم برای هر درخت 10 تا12 ساله وتا 70-50 کیلوگرم برای هر درخت 30 ساله در اواخر زمستان تا نزدیک عیدنوروز به زمین می دهند.

هرس:هرس فرم دهی در انار حدود 5-4 شاخه قوی و سالم در جهات مختلف که به طرف خارج قرار دارند و زاویه بازتری حدود 35 تا40 درجه نسبت به تنه درخت دارند باقی گذاشته بقیه را حذف می کنیم.شاخه های باقی مانده را تا حدود 3/2 از طولشان کوتاه می کنیم. هرس سبز در اواسط مرداد هر سال شروع میشود و تمام شاخک های خشکیده و خارهای رویی درخت گرفته تا پوست میوه در اثر تماس با اها صدمه نبیند.

 

انار ميوه اي است سرشار از ويتامين وبه علت داشتن آهن و ساير عناصر ديگر دي هضم مي باشد .خوردن دانه هاي انار به مراتب بهتر از نوشيدن آب اناراست . انار ميوه اي است كه به آن خون ساز مي گويند و به همين علت بهترين موقع براي مصرف آن صبح وقبل از صبحانه است . انار مقوي قلب ، مفرح ، دفع كننده چربي ، ، رفع كننده سموم اغلب عفونتهاي داخلي ، دافع حرارت مي باشد و خوردن انار با پرده هاي سفيد آن شكم را دباغي ميكند ، رب انار ، برگ انار در ضعف معده ، كمي اشتها ، تهوع ، ضعف عمومي ، تصفيه خون ، اصه در دختران جوان و دررفع ميگرن بسيار مفيد است.

دانه هاي ميوه ي جنگلي انار كه به (نار دان)شهرت دارد در معالجه اسهال بسيار موثر است . اب انار شيرين باشكر ونشاسته براي درد سينه وسرفه توصيه مي شود . رب انار نيز براي رفع خماري موثر است. 

محصول انار : محصول انار به صورت آب انار،رب و كنسانتره قابل حصول است.

انتخاب انار : در انتخاب انار انواع سنگين تر آن بهتر است و پوست آن بايد صاف ،شفاف ، نازک و بدون ترک باشد.

ارزش غذایی

در صد گرم دانه انار مواد زير موجود مي باشد :

انرژي 38 كالري

آب 82 گرم

پروتئين 0/4 گرم

چربي 0/3 گرم

مواد نشاسته اي 10 گرم

كلسيم 4 گرم

سديم 3 ميلي گرم

پتاسيم 260 ميلي گرم

آهن 0/5 ميلي گرم

ويتامين ب 1 0/2 ميلي گرم

ويتامين ب 2 0/03 ميلي گرم

ويتامين ب 3 0/02 ميلي گرم

ويتامين ث 4 ميلي گرم

خواص انار

از جمله خواص آن مي توان به موارد زير اشاره نمود :

1- انار خون را تصفيه كرده و تقويت كننده قلب و كليه است.

2- انار اشتها آور است وبهتر است قبل از غذا مصرف شود.

3- انار در رفع اوره و كلسترول ، دفع سموم و تعادل مايعات بدن به خصوص خون نقش مهمي را ايفا مي كند.

4- مصرف انار شيرين، ايجاد شادي نموده و رنگ رخسار را باز مي كند.

5- مصرف انار شيرين تقويت كننده كبد مي باشد و در معالجه يرقان( زردي) مفيد است.

6- انار ترش و شيرين( ملس) باعث كاهش فشار خون مي شود.

7- مصرف انار در معالجه راشي تيسم، كم خوني و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نيرو مي بخشد. 

امام صادق(ع) می فرمايد : به كودكان خود انار بخورانيد زيرا آنها را زودتر به حد جوانی می رساند.

خواص قسمت هاي ديگر درخت انار:

جوشانده پوست انار براي گلو درد و زخم گلو ورفع بواسير مفيد مي باشد.

جوشانده گل انار براي از بين بردن زخم هاي دهان و اسهال مزمن وبهمراه كنجد براي بهبود سوختگي مفيد مي باشد.

جوشانده ريشه انار براي دندان درد و تنظيم عادت ماهيانه در زنان مفيد مي باشد.

جوشانده پوست درخت انار اثر ضد كرم دارد.

خاصیت ضد سرطانی آب انار

پژوهش‌هاي جديد نشان ميدهد آب انار خاصيت ضد سرطاني دارد. طبق تحقيقات سازمان کشاورزي ايالات متحده آمريکا (USDA) انار منبع خوبي از آنتي اکسيدان‌ها، پتاسيم و ويتامين C است پژوهشگران آکادمي علوم امريکا دريافته اند كه ، مصرف آب انار از ابتلاء بـه سرطان پروستات جلوگيري ميکند.

ايران بزرگترين صادر کننده انار در جهان توليد كنندگان بزرگ انار در جهان ايران،قزاقستان،اسپانيا و آمريكا مي باشند.

ايران با داشتن 60 هزار هكتار سطح زير كشت و 700 هزار تن توليد ساليانه به عنوان بزرگترين توليد كننده اين محصول در جهان بوده و مقام اول جهان را داراست.

تذكرات

1- انار براي اشخاصي كه دچار يبوست هستند، مضر است.

برچسب ها انار ,
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟