close
تبلیغات در اینترنت
خرید دامنه
اثر روی و منگنز بر کیفیت پوسته تخم مرغ های تجاری
loading...

علم کشاورزی

از مشکلاتی که از مرحله تولید تخم مرغ تا مصرف آن وجود دارد شکستن پوسته تخم مرغ و از بین رفتن آن می ‏باشد. در مرغ های تخم گذار 90-80 درصد تخم مرغهای پوسته شکسته مربوط به تخم مرغ هائی است که کیفیت ‏آنها پایین می‌باشد. عوامل مؤثر در کیفیت پوسته تخم مرغ شامل عوامل ژنتیکی، شرایط محیطی و تغذیه بخصوص ‏تغذیه مواد معدنی می باشند این آزمایش جهت بررسی اثرات مکمل غذایی منگنز و روی بر کیفیت پوسته و صفات ‏تولیدی در یک طرح کاملا تصادفی در چارچوب فاکتوریل 4*4 که جمعا 16 تیمار آزمایش را تشکیل…

اثر روی و منگنز بر کیفیت پوسته تخم مرغ های تجاری

ALIZADE بازدید : 66 پنج شنبه 09 / 06 / 1396 : 13:48 نظرات ()

از مشکلاتی که از مرحله تولید تخم مرغ تا مصرف آن وجود دارد شکستن پوسته تخم مرغ و از بین رفتن آن می ‏باشد. در مرغ های تخم گذار 90-80 درصد تخم مرغهای پوسته شکسته مربوط به تخم مرغ هائی است که کیفیت ‏آنها پایین می‌باشد. عوامل مؤثر در کیفیت پوسته تخم مرغ شامل عوامل ژنتیکی، شرایط محیطی و تغذیه بخصوص ‏تغذیه مواد معدنی می باشند این آزمایش جهت بررسی اثرات مکمل غذایی منگنز و روی بر کیفیت پوسته و صفات ‏تولیدی در یک طرح کاملا تصادفی در چارچوب فاکتوریل 4*4 که جمعا 16 تیمار آزمایش را تشکیل دادند انجام ‏گرفت. 320 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سفید از سویه‌های لاین‎ W‎‏36‏‎ ‎در سن 28 هفتگی مورد استفاده قرار ‏گرفتند که به 64 واحد آزمایشی تقسیم شدند بطوریکه هر واحد آزمایشی شامل 5 قطعه مرغ بود و برای هر 4 ‏واحد آزمایشی یک تیمار غذایی در نظر گرفته شد. 16 تیمار غذایی شامل یک تیمار شاهد بود. تیمار شاهد جیره ‏ای بر پایه ذرت-سویا و جهت تأمین تمام نیازهای مرغ تخمگذار بود که سطوح روی و منگنز در آن به ترتیب ‏برابر 50 و 30 میلی گرم بر کیلوگرم در نظر گرفته شده بود 15 تیمار دیگر شامل همین تیمار شاهد بود که با ‏سطوح روی و منگنز به ترتیب برابر با 30-0، 60-0، 90-0، 0-50، 30-50، 60-50، 90-50، 0-100، ‏‏30-100، 60-100، 90-100، 0-150، 60-150 و 90-150 میلی گرم بر کیلوگرم مکمل شده بودند. نتایج ‏نشان داد که اضافه کردن روی باعث افزایش غلظت کربنیک آنهیدراز در غدد پوسته ساز ضخامت درصد ‏خاکستر درصد پروتئین و غلظت کلسیم در پوسته و شاخص پوسته و کاهش در تعداد تخم مرغ‌های شکسته سطوح ‏شفاف و غلظت فسفر پوسته گردید. اضافه کردن منگنز باعث افزایش درصد پوسته درصد خاکستر درصد پروتئین ‏خاصیت انعطاف پذیری پوسته در برابر تغییر شکل و مقاومت به شکستن پوسته و کاهش تعداد تخم مرغ های ‏شکسته و سطوح شفاف در تخم مرغها شد ولی اثری بر غلظت آنزیم کربنیک آنهیدراز در غدد پوسته ساز واحدها ‏و صفات کیفی همچون شاخص پوسته ضخامت پوسته وزن تخم مرغ و غلظت کلسیم و فسفر پوسته نداشت. ترکیب ‏روی و منگنز باعث افزایش درصد شاخص خاصیت الاستیکی خاکستر مقاومت به شکستن ضخامت و غلظت ‏کلسیم در پوسته و همچنین غلظت آنزیم کربنیک آنهیدراز در غدد پوسته ساز و کاهش در تعداد تخم مرغ‌های ‏شکسته سطوح شفاف و غلظت فسفر در پوسته شد. با توجه به اینکه هدف ما افزایش مقاومت پوسته تخم مرغ می ‏باشد بهترین نتیجه حاصله با مصرف 200 میلی گرم بر کیلوگرم مکمل روی همراه با 90 میلی گرم در کیلوگرم ‏مکمل منگنز بدست آمد‎.‎

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟